Priznajmo si; med sezono jagod vedno pretiravamo. Enostavno jih je gojiti, zato v sezoni, ko obrodijo, kar ne vemo, kako bi jih porabili. Nekaj jih pojemo, nekaj jih shranimo v zamrzovalnik za kakšno sladico v jeseni, nekaj jih skuhamo v marmelado, nekaj pa jih ostane in čakajo, da jih porabimo. Mimogrede, tale trik vam bo pomagal, da bodo jagode zdržale dlje časa.
Torej, kaj lahko pripravimo z jagodami?
- Odlična jagoda marmelada s chia semeni še nikogar ni razočarala
- Našli smo tudi recept za najboljšo jagodno marmelado brez konzervansov
- Jagodni cmoki, kot so jih pripravljale naše babice
- Jagodna pita brez peke je odlična osvežilna sladica
- Jagodni sladoled z bananami z nizko vsebnostjo kalorij
- Jagodni možiclji bodo navdušili otrok, čeprav ni čas božiča
- Jagodni browniji v obliki drevesa so popolni za otroške zabave
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni