Ne glede na to, kako zelo se trudimo pripraviti omako, s katero prelijemo kuhane testenine, jed ne bo povsem uspela, če smo testenine slabo skuhali. Ni namreč takšne omake, ki bi “rešila dan”, če testenine razpadejo, ostanejo premalo kuhane ali se zlepijo v grudice, in to pravzaprav zlahka preprečimo.
Kar zadeva prvi dve morebitni težavi, ju bosta branje navodil na embalaži in gledanje na uro odpravili, kaj pa testenine, ki so se zlepile? Če menite, da je rešitev v tem, da vodi, v kateri jih bomo kuhali, dodamo malo olja, ste na napačni poti. To ne samo, da ne bo preprečilo lepljenja testenin, ampak jih bo tudi zamastilo, tako da se omaka nanje ne bo dobro prijela.
Pravilna rešitev je, da za kuhanje testenin uporabite dovolj velik lonec in pri tem bodite pozorni na nekaj stvari:
- Testenin ne dajte v lonec, dokler voda ne zavre.
- Vode za testenine ne pozabite posoliti, saj boste v nasprotnem primeru s težavo dosolili že kuhane testenine.
- Ko testenine daste v vodo, jih pogosto premešajte. Začetek kuhanja je kritičen čas, ko se testenine največkrat primejo.
- In še ena zelo pomembna podrobnost: potrudite se, da je vaša omaka pripravljena ali skoraj pripravljena v trenutku, ko so testenine kuhane, saj se zlepijo tudi, ko stojijo na zraku.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira