Jabolčna pita je klasična sladica, vendar obstaja toliko novejših verzij, da težko najdemo tisto “ta staro”, ki so jo pripravljale naše babice in ki je bila vedno najboljša. Danes z vami delimo ravno ta recept.
Sestavine
Merilo je kozarec 200 ml.
Biskvit:
- 3 jajca
- 1 kozarec sladkorja
- 1 kozarec mleka
- 1 kozarec olja
- 2 kozarca navadne moke
- 1 pecilni prašek
Nadev:
- 1 kg jabolk
- 3 žlice sladkorja
- 1 čajna žlička cimeta
- 5 žlic zdroba
Dekoracija:
- sladkor v prahu

Postopek
- Najprej pripravimo nadev. Olupimo in očistimo jabolka in jih naribamo.
- Jabolka damo v lonec, dodamo 3 žlice sladkorja in 1 žličko cimeta. Damo na ogenj in pustimo, da se duši 15 minut. Med dušenjem dodamo 5 žlic zdroba. Ko je nadev končan, ga ohladimo.
- Pripravimo testo.
- V skledo damo jajca, sladkor in zmešamo z električnim mešalnikom, dokler zmes ni puhasta.
- Dodamo mleko in na hitro premešamo.
- Prilijemo še olje in znova na hitro premešamo.
- Na koncu dodamo še moko in pecilni prašek.
- Premešamo, da se sestavine med seboj dobro premešajo.
- Namastimo pekač in ga posujemo z moko.
- Zmes razdelimo na dva dela in prvi del damo v pekač.
- Pečemo na 180 stopinj, 10 minut.
- Pekač vzamemo iz pečice in na biskvit položimo dušena jabolka.
- Prelijemo z preostankom zmesi in vrnemo v pečico za 35 minut.
- Ko je pita pečena in ohlajena, jo posujemo s sladkorjem v prahu.
Video recept
Pripravite tudi:
- Recept: Mlečni riž, kot so ga pripravljale naše babice
- Recept: Slasten sadni kolač po babičinem receptu, enostaven in zelo okusen
- Recept: Jabolčni štrudelj po babičino
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira