Pire krompir je klasika, ki se prileže skoraj vsaki jedi – od pečenk do omak in zelenjavnih prilog. A včasih kljub trudu ostane z grudicami ali preprosto nima tiste svilnate teksture, kot jo postrežejo v dobri restavraciji. Obstaja preprost trik, ki ga uporablja vse več kuharskih mojstrov – in skriva se v sestavini, ki jo imate skoraj zagotovo že v hladilniku.

Namesto običajnega masla ali smetane lahko v pire krompir dodate majonezo. Ne le, da bo tekstura bolj kremasta, ampak bo tudi okus bogatejši – brez da bi krompir zaradi tega imel okus po majonezi.

Kako uporabiti ta trik

  1. Skuhajte krompir in ga temeljito pretlačite.
  2. Dodajte sol, poper in nekaj mleka – po okusu.
  3. Namesto masla vmešajte pol skodelice majoneze.
  4. Dobro premešajte, dokler ne dobite gladke, svilnate teksture.

Tako morate narediti pire krompir, da bo popoln

Čeprav se mnogim zdi to resnično slaba ideja, ne boste vedeli, dokler ne preizkusite. Pomislite, tudi krompirjeva solata je boljša z majonezo.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPoletna jed z bučkami in starim kruhom, ki je izjemnega okusa
Naslednji članekPreprosta past za ose in sršene iz sestavin, ki jih že imate doma