Pire krompir je klasika, ki se prileže skoraj vsaki jedi – od pečenk do omak in zelenjavnih prilog. A včasih kljub trudu ostane z grudicami ali preprosto nima tiste svilnate teksture, kot jo postrežejo v dobri restavraciji. Obstaja preprost trik, ki ga uporablja vse več kuharskih mojstrov – in skriva se v sestavini, ki jo imate skoraj zagotovo že v hladilniku.
Namesto običajnega masla ali smetane lahko v pire krompir dodate majonezo. Ne le, da bo tekstura bolj kremasta, ampak bo tudi okus bogatejši – brez da bi krompir zaradi tega imel okus po majonezi.
Kako uporabiti ta trik
- Skuhajte krompir in ga temeljito pretlačite.
- Dodajte sol, poper in nekaj mleka – po okusu.
- Namesto masla vmešajte pol skodelice majoneze.
- Dobro premešajte, dokler ne dobite gladke, svilnate teksture.

Čeprav se mnogim zdi to resnično slaba ideja, ne boste vedeli, dokler ne preizkusite. Pomislite, tudi krompirjeva solata je boljša z majonezo.



















































