Večina prazničnih prazničnih jedi vključuje pečenko, ki je pogosto postrežena s krompirjem, pečenim v pečici, strokovnjaki pa pravijo, da zaradi ene same napake krompir ni dovolj hrustljav.

Krompir, ki je zunaj hrustljav, znotraj pa mehak in puhast, je najboljši dodatek k mesu, a mnogi bodo pri pripravi te jedi delali napake in iz pečice ne bo prišla tako, kot so upali.

To je razlog, zakaj vaš krompir, pečen v pečici, ni dovolj hrustljav

Da bi dobili popolno pečen krompir, ga olupimo in damo v mrzlo vodo ter počakamo, da zavre. Kuhamo približno šest minut, dokler se robovi ne zmehčajo. Nato krompir odcedimo in počakamo, da uide vsa para, torej da se nekoliko ohladi. Nikoli ne boste dobili hrustljavega krompirja, če je poln vode.

Ko se krompir ohladi, lahko naredimo še nekaj stvari, ki nam bodo pomagale pri peki. Ključne so začimbe in uporaba določene vrste maščobe.

V pečici segrejemo maščobo. Najboljša izbira je račja mast. Krompirja ne pozabimo začiniti, nato ga preložimo na maščobo in pečemo v vroči pečici 20 minut. To bo ustvarilo hrustljavost z vseh strani.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako narediti domače cimetovo olje in za kaj je priporočljivo
Naslednji članekTihi simptomi, ki razkrivajo, da imate povišan holesterol