4. Rdeče zelje je lahko indikator pH vrednosti
Rdeče zelje, ki ga pogosto najdemo v solatah in si ga velikokrat privoščimo v martinovi pojedini, je odlično tudi kot indikator pH. Po znanstvenih raziskavah antocianini rdečega zelja spreminjajo barvo glede na to, kako kislo je nekaj, s čimer pridejo v stik. Na primer, ko se sok rdečega zelja pomeša z nečim, kar je kislo (ima pH nižji od 7), bo obarvano rdeče, ko pa ga zmešamo z nečim, kar je alkalno (ima pH večjo od 7), se bo spremenilo v modrikasto-zeleno barvo.
Naslednje zanimivo dejstvo >>
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira