Čufti ali mesne kroglice v omaki so zelo priljubljena jed, ki smo jo jedli že v šolskih časih in tisti so bili vedno najbolj okusni. Ne glede na to, kako se trudimo, da bi jih poustvarili, vedno nekaj manjka.
Morda pa delamo napake v nadaljevanju:
- Meso ni dovolj mastno
- Uporabimo premalo začimb
- Preveč jajc
- Ne zapečemo jih, preden jih damo v omako
- Ne počivajo dovolj dolgo v omaki
Preverite, kako se tem napakam izogniti in kako jih popraviti.
1. Meso ni dovolj mastno
Uporaba kakovostnega mesa je ključnega pomena. Najbolje je, da meso zmeljemo pri zaupanja vrednem mesarju ali izberemo sveže meso brez sivih odtenkov. Dovolj mastno meso, s približno 25 % maščobe, bo zagotovilo sočnost.
2. Uporabimo premalo začimb
Pri začimbah ne skoparimo s soljo in uporabimo baziliko, origano, rožmarin ali žajbelj za boljši okus.
3. Preveč jajc
Jajca služijo le kot vezivo, zato se priporoča samo 1 jajce na vsakih 500 g mesa.
4. Ne zapečemo jih, preden jih damo v omako
Ko so kroglice lepo oblikovane, jih povaljamo na hitro v drobtinah in zapečemo preden jih potopimo v slastno paradižnikovo omako.
5. Ne počivajo dovolj dolgo v omaki
Dodamo jih v rahlo vrelo omako in pustimo, da se v njej kuhajo, za kar bomo glede na velikost potrebovali približno dobro uro, lahko tudi več. Dolgo kuhanje jim bo dalo čas, da vpijejo nekaj tekočine in s tem dodatne okuse in začimbe.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira