Polnjene paprike poznamo vsi, a Madžari jih pripravijo nekoliko drugače – in rezultat je prava eksplozija okusov. Ključna razlika? Namesto vode uporabijo juho, ki jedi doda globino, bogat vonj in popolno sočnost. Pravijo, da naredijo najboljši golaž, očitno tudi polnjeno papriko.
Polnjene paprike – madžarski triki za najboljšo jed
Madžarska kulinarika je znana po tem, da običajnim jedem dodaja drznejše arome – pri polnjenih paprikah posežejo po slanini, mesni juhi in celo pekoči papriki za dodatno presenečenje.

1. Brez vode
Namesto klasičnega kuhanja v vodi Madžari paprike dušijo v mesni ali zelenjavni juhi – to jim daje polnejši okus.
2. Slanina je skrivna sestavina
V omako dodajo ocvrto slanino, ki jed obogati z vonjem in rahlo dimljeno noto. Del slanine pogosto zamešajo tudi v mesno-rižev nadev.
3. Dodatek pikantnosti
Za tiste, ki imajo radi bolj izrazite okuse, priporočajo dodatek pekoče paprike.
Namesto masla – česen
V nadev se pogosto doda čajna žlička olja ali česnovega namaza – za dodatno aromo in nežno pikantnost.
Z majhnimi, a ključnimi spremembami Madžari iz preproste jedi ustvarijo pravo kulinarično doživetje. Polnjene paprike s temi triki so bogate, dišeče in izjemno okusne – takšne, ki jih ne boste pozabili – osnovni recept za polnjene paprike najdete tukaj.



















































