Francoska solata je ena izmed jedi, ki ne smejo manjkati na praznični mizi. Vsak jo dela nekoliko drugače. Nekateri v njo dodajo koruzo, drugi izpustijo jajca, tretji ji dodajo olive … Če želite, da bo letos vaša francoska solata v središču pozornosti, upoštevajte nekaj nasvetov.

1. Naredite sami majonezo

Majoneza je nepogrešljiva sestavina francoske solate. Če želite, da je najboljša, jo naredite kar sami doma. Postopek je preprost. 

To je skrivnost do najboljše francoske solate

2. Dodajte ji kis od kumaric

Tudi kisle kumarice so ena izmed glavnih sestavin. Kis, ki ostane od njih, uporabite v solati, vendar ne pretiravajte z njim. Zmerno.

3. Dobro jo ohladite

Francoska solata mora biti hladna – preden jo postrežete naj vsaj 8 ur počiva v hladilniku, da se vsi okusi dobro prepojijo in da se dobro ohladi.

4. Ne razkuhajte krompirja

Krompir, ki gre v francosko solato, ne sme biti razkuhan. Pazite na čas, ko ga kuhate.

Upoštevajte zgornje nasvete in vaša francoska solata bo najboljša do sedaj.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVeč kot 10 idej za božično sladico, s katero boste navdušili goste
Naslednji članekOptična iluzija: Lahko najdete skritega škrata na sliki v nekaj sekundah?