Prvi jesenski teden je prinesel tudi čisto jesenski tedenski jedilnik. Čas je, da v prehrano uvedemo malo več jedi na žlico in takšnih, ki nas bodo fino pogrele v že malo hladnejših jesenskih dnevih.
Ponedeljek
Hladen ponedeljek začnimo s pašto fižol. Slovensko različico priljubljenega pasulja.
Torek
Pripravite divjo rižoto z morskimi sadeži.
Sreda
Pripravite mlad krompir, pečen v pečici in zraven postrezite poljubno solato.
Četrtek
V četrtek je na meniju krepčilna, okusna in zelo zdrava piščančja obara.
Petek
Brezmesni dan. Pripravite testenine s česnom in limono.
Sobota
V soboto izkoristite dan za potep. Zato pripravite nekaj na hitro, kar lahko vzamete s seboj. Priporočamo piščančje wrape.
Nedelja
Pripravite svinjski file v klasični omaki, pire krompir in skledo solate.
Dober tek!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira