Slasten recept za okusne in sočne rolade, polnjene z mešanico mlade čebule, parmezana, bazilike in drugih aromatičnih sestavin. Je odlična izbira za posebne priložnosti ali celo za nedeljsko kosilo.

Sestavine

  • 5 do 6 mladih čebulic
  • 2 rezini kruha brez skorje
  • 60 gramov naribanega parmezana
  • Pest bazilike
  • 2 rumenjaka
  • 1,5 kilograma mesa (svinjski, telečji, piščančji ali puranji zrezek)
  • Sol po okusu
  • 2 rezini pancete ali šunke
  • 3 žlice olja
  • 1 žlica masla
  • 100 gramov čebule
  • 2 stroka česna
  • 200 mililitrov belega vina
  • 700 do 800 mililitrov goveje juhe
  • 60 do 70 mililitrov tople vode
  • 20 gramov masla

Postopek

  1. Mlado čebulo drobno sesekljamo, kruh pa narežemo na koščke.
  2. V blender dajte mlado čebulo, kruh, nariban parmezan, baziliko in rumenjake. Zmeljemo v gladko pasto.
  3. Zrezek sploščimo in posolimo po okusu.
  4. Po eni strani zrezek premažemo s plastjo pripravljenega nadeva.
  5. Na nadev položimo rezine pancete ali šunke.
  6. Po panceti ali šunki potresemo nekaj naribanega parmezana.
  7. Zrezek zvijte in ga pritrdite z zobotrebci, da ostane nadev v notranjosti.
  8. V ponev dodamo olje in maslo ter dobro segrejemo na srednje visoki temperaturi.
  9. Zrezek povaljamo v moki in položimo v segreto ponev.
  10. Cvremo približno 10 do 12 minut na vsaki strani oziroma toliko časa, da se na obeh straneh lepo rjavo obarva.
  11. Čebulo in česen drobno nasekljamo.
  12. V ponev dodamo čebulo in česen ter pražimo 5 do 6 minut oziroma dokler se ne zmehčata in posteklenita.
  13. V ponev dodamo belo vino in pustimo vreti 4 do 5 minut, da alkohol izhlapi.
  14. V ponev dodamo govejo osnovo, ogenj zmanjšamo na srednjo in dušimo 45 minut.
  15. Meso občasno obrnite.
  16. Po potrebi v omako dodamo vročo vodo.
  17. Omako po potrebi pretlačimo s paličnim mešalnikom.
  18. Zrezku odstranimo zobotrebce in omaki dodamo maslo. Mešajte, dokler se ne stopi.
  19. Zrezek položimo nazaj v omako in pustimo kuhati še 2 do 3 minute, da se okusi dobro prepojijo.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSubtilen znak, ki razkriva, da jeste preveč soli, je viden na vaših rokah
Naslednji članekOptična iluzija: Ali lahko v 7 sekundah opazite polža med želvami na sliki?