Toplo vreme še ne popušča in naši vrtovi so polni dobrot, ki jih pridno pobiramo. Pravijo, da je najboljše jesti sezonsko, zato je naš tedenski jedilnik sezonsko obarvan, s polno sveže zelenjave.
Ponedeljek
Pripravite stročji fižol, pečen v pečici z mletim mesom. Jed, ki navduši vsakogar.
Torek
Pripravite testenine s poletno zelenjavo.
Sreda
Pripravite mlad pečeni krompir. Ne pozabite na svežo solato z vrta. Zraven lahko pripravite tudi zrezke v pivskem testu.
Četrtek
V četrtek bo na mizi rižota z bučkami in gorgonzolo.
Petek
Pripravite postrv iz pečice in krompirjevo solato.
Sobota
Kaj pravite na polnjene paradižnike, pečene v pečici?
Nedelja
Nedeljsko kosilo naj bo s poljubno juho, svežo solato in piščančjo rolado iz pečice. Za prilogo naredite pire krompir.
Dober tek!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira